Waarom je goede voornemens 21 dagen later moet maken

Nieuwjaar… heb jij ook het gevoel dat je nu al achter jezelf aanloopt en al je goede voornemens gedoemd zijn te mislukken?

Januari is nog maar 10 dagen jong en het lukt je nu al niet je aan je goede voornemens te houden. Niet gek, de kosmos doesn’t back you up. Het ligt niet aan jou, inspiratie is nog niet ‘in de lucht’.

Met de jaarwisseling nemen we mentaal besluiten. Echter de kosmos begint dan eigenlijk pas aan het afsluiten van de cyclus van het afgelopen jaar. In het natuurlijke proces begint het energetische nieuwe jaar pas op 21 januari. Oudejaarsavond is het begin van 4 fases die in de energie om ons heen toewerken naar het werkelijke begin van een nieuw jaar.

De energie op oudjaar brengt juist spanning in plaats van voltooiing. Op 31 december gaat het niet om vieren en naar de toekomst kijken. Het is juist een energie van terug kijken en zien wat werkte en wat niet. Heb je betekenis en vervulling gevonden in het afgelopen jaar? Dit is de 1e fase.

Vanaf 5 januari kijken we pas richting de toekomst, de 2e fase. Wie zijn je bondgenoten, op wie kun je vertrouwen, op wie kun je bouwen? Jouw leven wordt grotendeels bepaald door wie je in je leven toelaat. We leven niet alleen. Ubuntu – “Een mens is een mens door andere mensen”, Dit is de sleutel om ambitie en transformatie te kunnen waarmaken, de basis voor een nieuw begin.

Dan op 11 januari keren we naar binnen naar het innerlijk weten, inspiratie, de 3e fase. Gebaseerd op feiten, je eigen pad, je eigen kracht, je eigen besluitvormingsproces, een besef van jouw potentie.

Om vervolgens zo vanaf 17 januari alles los te laten, de 4e fase. We hebben zo’n haast om verder te gaan dat we onszelf geen tijd gunnen om na te denken en te bezinnen. Neem de tijd om los te laten, wanneer je iets aanvaard ben je in staat het te overstijgen en met een schone lei het nieuwe jaar in te gaan. Je hoofd leegmaken om de nieuwe ervaringscyclus te beginnen en je eigen weg in het nieuwe jaar in te vinden.

Kortom, “bezint eer ge begint.”

Laat je niet gek maken en je hoofd een loopje met je nemen dat je het allemaal nu al helder moet zijn. Geef je zelf rust en ruimte tot 21 januari om het natuurlijke proces te lopen en vol goede moed een prachtig jaar van 2018 te maken!

In deze video licht Ra Uru Hu, grondlegger van BG5/Human Design dit natuurlijke proces toe vanuit het Human Design systeem.

 

Hier 4 GRATIS mogelijkheden om 2018 goed te beginnen!

#1 GRATIS Proefles BG5 Foundation Course
Ik ga online lesgeven aan het International BG5 Business Institute en zal de Foundation Course co-doceren. Neem gratis deel aan de eerste proefles! Geen tijd? Proefles 1 week terugkijken
Donderdag 18 januari, 21.00 uur (Engels)
Info & aanmelden voor de proefles>>

#2 GRATIS online BG5 Quick Scan sessie
Haal je geen voldoening of succes uit je werk? Of weet je eigenlijk niet wat je écht wilt? In een online Quick Scan sessie zoom ik samen met jou in op je BG5 Design opzoek naar antwoorden.
Info & aanvragen BG5 Quick Scan sessie>> 

#3 GRATIS Personalized BG5 Report
Ontvang een persoonlijk op maat gemaakt sample rapport met de 4 belangrijkste Sleutels van jouw BG5 Design.
Vraag jouw BG5 sample report aan>> (Engels)

#4 GRATIS Webinar “5 Simple Steps to Unlock Your Hidden Potential”
Recent heb ik samen met mijn collega Camronn aan het BG5 Institute een gratis webinar gegeven hoe je met BG5 in 5 simpele stappen Jouw Unieke Potentie kunt Ont-Dekken.
Dit waardevolle webinar terugkijken>> (Engels)